Buta maki - roláda z vepřového masa
Ingredience
600 g vepřové kýty, 6 listů čerstvého špenátu, 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 větší cibule, 2 vejce, půlka červené papriky, rostlinný olej, 1 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce omáčky tonkacu, čtvrtka pórku, sůl.
Příprava
Maso rozřízneme na velký plát, naklepeme, osolíme, poklademe ve vařící vodě spařenými listy špenátu a potřeme směsí najemno nastrouhaného zázvoru a cibule. Vejce rozšleháme, osolíme, smícháme s hráškem a nadrobno nakrájenou paprikou a necháme na trošce oleje srazit. Pak je přidáme do rolády, roládu zavineme a upevníme jehlami nebo pevně omotáme nití. Pečeme při teplotě 200 stupňů přibližně hodinu. Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Po vyjmutí z trouby necháme roládu vychladnout a pak ji nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm. Polijeme je omáčkou tonkacu, posypeme nadrobno nakrájeným pórkem a podáváme.