Japonské Šumai
Ingredience:
400 g mletého vepřového masa
2 zelné listy
2 naťové cibulky
hrášek na ozdobu
Zálivka:
1 lžička rýžového vína
1 lžička soli
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sezamového nebo slunečnicového oleje
glutasol
špetka zázvoru
1,5 lžíce solamylu
Těstíčko:
1 hrneček mouky
0,66 hrnečku vody
Postup přípravy: Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové maso smícháme se zálivkou, sekaným zelím a cibulkou. Směs dobře promícháme a tvoříme bochánky. Z vody a mouky uděláme těstíčko, kterým pomocí lžíce zalijeme bochánky z masa. Každý bochánek ozdobíme zeleným hráškem. Na rozpáleném ohni smažíme asi 10 minut. Podáváme s omáčkou, kterou připravíme jako směs hořčice, vinného octa a sójové omáčky. Jako příloha je dobrá dušená rýže a čerstvá zelenina.